Se och göra

I Vadstena finns många intressanta platser att besöka.

För dig som är intresserad av klostrets historia i Vadstena är Sancta Birgitta Klostermuseum väl värt ett besök. Vare sig du är intresserad av Klosterkyrka som historisk byggnad, eller som plats för andakt och gudstjänst finner du information om detta här.
Vadstena slott kan besökas för den intressanta historiska byggnad det är, men här finns också utställningar, opera och möjlighet att till exempel släktforska på Riksarkivet.

På somrarna finns chansen till en spännande operaupplevelse med Vadstena-Akademien. En annan återkommande kulturell sommarupplevelse är Shakespearefabriken.

Turistinformation

Visit Östergötland är en bra sida om Vadstena som turistmål där du också kan få inspiration till utflykter till andra delar av Östergötland.
I följande länk finns kontaktuppgifter till Vadstena Turistbyrå som du också kan besöka på Storgatan 28.
Upplev Vadstena är en guide till staden där det också finns en hel del information om hospitalsområdet där Dahlströmska gården ingår.

Äta och dricka

Vadstena har ett rikt utbud av restauranger och kaféer. För den fikasugne rekommenderas relativt nyöppnade Bagarberget. Bakat på plats och riktigt gott är vår upplevelse. På storgatan finns även det anrika konditoriet Gamla konditoriet. För kaffegourmeten som vill uppleva gott kaffe och fin atmosfär tipsar vi gärna om Rosteriet Vadstena. Deras trevliga café ligger utanför Vadstena, i Ladugård 206, en cykeltur bort. På sommaren är Klosterhotellets café precis vid Vättern väl värt ett besök. Det var för övrigt överläkare Hjertstedts bostad under hospitalstiden och den uppmärksamme kan se likheter med Dahlströmskas träsnideri kring dörrarna.

Den som vill upptäcka ett underbart kafé i Vadstenas omnejd ska åka till Väderstads Centralkonditori. Väl värt en utflykt!

Vårt eget favoritställe när vi går ut och äter är också det vi brukar rekommendera gäster som frågar. Det heter Restaurang Hörnet och ligger på bekvämt promenadavstånd från Hotell Dahlströmska gården. Riktigt gott och kreativt med mycket bra vegetariska alternativ. Trivsamt familjär stämning gör också sitt till.

Ett annan mycket trevlig restaurang är Bakgatan. Även detta ligger några minuters gång från hotellet och serverar en liten men mycket välsmakande meny.

Eftersom dessa restauranger är mycket populära rekommenderas att boka bord i förväg.